Home Uncategorized Skinny jeans: modieus of juist niet?

Skinny jeans: modieus of juist niet?

by tessa

De skinny jeans kennen we allemaal. Het is een strakke broek die het vooral bij vrouwen erg goed gedaan heeft, al waren er een paar jaar geleden ook veel mannen die er voor kozen om de broek te dragen. Het lijkt er echter op dat de skinny jeans z’n beste tijd binnen de mode gehad heeft, aangezien steeds minder merken er gebruik van maken binnen de collecties. De skinny jeans duikt af en toe nog wel eens op binnen de mode, maar over het algemeen zijn er weer nieuwe broeken ontwikkeld.

Sinds 2005 te zien

De skinny jeans deed in 2005 z’n intrede in Nederland. Vanaf dat moment werden steeds meer mensen zich bewust van de verschillende soorten broeken die er bestaan. Zo is het mogelijk om voor een baggy broek te kiezen, een low waist, high waist of een long exemplaar. Voor de skinny jeans was dit bij veel mensen niet bekend, waardoor er wat dat betreft een wereld voor hen openging. Op die moment lijkt de skinny jeans z’n beste tijd echter wel te hebben gehad. Het lijkt tijd voor een nieuw fenomeen, aangezien zowel de vrouwen als een aantal mannen de skinny jeans gedragen hebben.

Strakke broeken

Skinny jeans betekent letterlijk ‘strakke broeken’ en zorgt er wat dat betreft dan ook voor dat de broeken er vooral goed uitzien, in plaats van lekker zitten. Natuurlijk zijn er mannen en vrouwen die anders beweren, maar met als zoveel binnen de mode ging het vooral om de uitstraling van de broek. Er ontstond een moderne uitstraling door een skinny jeans te dragen, aangezien het iets was dat al een lange tijd uit het modebeeld verdwenen was. Binnen een paar jaar werd heel Nederland veroverd en wist men ervoor te zorgen dat iedereen wel een skinny jeans aanschafte.

Trend lijkt voorbij

De grote modehuizen lijken er nu echter voor te hebben gekozen om de skinny jeans definitief vaarwel te zeggen. Binnen de nieuwe collecties komen de broeken nog maar weinig voor, waardoor de kans groot is dat we deze over een paar jaar nog maar nauwelijks zullen zien in het straatbeeld. Het zal uiteraard even duren totdat de grote ketens de trend ook vaarwel zeggen, maar er lijkt een start gemaakt te zijn met het einde. Wat dat betreft kunnen de vrouwen hun hoop vestigen op een broek die wat lekkerder zal zitten, aangezien de skinny jeans vaak lastig aan en uit ging.

You may also like

Leave a Comment