Home Lifestyle Hoe moet je omgaan met modedruk en hoe voel je je goed in je eigen lichaam?

Hoe moet je omgaan met modedruk en hoe voel je je goed in je eigen lichaam?

by tessa
“Het modestatement in de glamourwereld verandert met het seizoen. Dienovereenkomstig veranderen de tieners ook hun kledingkast. Meestal geven tieners prioriteit aan de mode en stijl van de dag. Zelfs als ze zich niet bewust zijn van de wereldzaken, blijven ze op de hoogte van de laatste mode. Eerder volgden mensen uit de topklasse en zakelijke tycoons meestal de recente trends. Maar ondanks de status van de mensen volgt en handhaaft iedereen de huidige mode ”.

Veel mensen benadrukken grotere maatschappelijke problemen, zoals drugsverslaving, obesitas, geweld, overbevolking, ongelijkheid in onderwijs en nog veel meer. Je bent misschien een van de mensen die thuis zit, gevangen tussen de zilveren rand van die problemen. Maar wist je dat veel mensen, vooral tieners, last hebben van modedruk? Sommigen voelen zich minderwaardig over zichzelf omdat ze de trendsettende mode-slaven niet bijhouden. Maar zou je je slecht moeten voelen als je dit niet doet? Nee, want mode gaat tenslotte niet altijd over het volgen van de modegoden en -godinnen. Mode ook om jezelf uit te drukken op manieren die je comfortabel vindt.

Volgens Erik Erikson, een ontwikkelingstheoreticus, is het vinden van de persoonlijke identiteit op het hoogtepunt van de volwassenheid. Tieners worstelen om hun identiteit te vinden omdat ze hun geest bezig houden met acceptatie van anderen. Uiteindelijk komt modedruk voort uit de invloed van vrienden, ouders en tijdschriften. HealthyChildren.org meldde dat 37 procent van de artikelen in het tienerblad zich richt op het onderwerp uiterlijk, zoals uit het onderzoek blijkt. Omdat ze een belangrijke rol spelen om je modetrucs te beïnvloeden, moet je ook jezelf beschouwen. Hier is hoe je de modestress kunt verlichten en kunt beginnen met in jezelf te geloven.

Modetrends duren niet eeuwig

Wat in dit seizoen is, is de volgende keer misschien niet cool. Modetrends komen en gaan. Trends evolueren altijd. Blijf niet stilstaan bij het nadenken over wat je draagt, want het zal je alleen maar gefrustreerd maken. Wat u als eerste moet overwegen, is het comfort. Zijn de kleding die u draagt comfortabel voor u? Geven ze je een goed gevoel over jezelf? Zo ja, dan gaat u in de goede richting. Het heeft geen zin om de nieuwste trends te dragen als u niet absoluut comfortabel bent in het dragen ervan. Maar als je dat bent, dan is dat geweldig! Laat niets u tegenhouden om uzelf uit te drukken via uw modeverklaringen.

Maak je eigen mode-identiteit
De trends die veel mensen volgen, kwamen ook van hun mode-identiteit. Die identiteit is van hen en we kunnen er ook een voor onszelf maken. We kunnen niet elke keer ideeën nastreven die sociaal aanvaardbaar zijn. Maak je eigen mode-identiteit en laat zien wie je bent. Het maakt niet uit wat je kiest, als je je nog maar netjes kleedt voor de gelegenheid. Op kantoor draag je bijvoorbeeld slimme vrijetijdskleding. Zorg ervoor dat u de kleuren en prints kiest die het beste bij uw persoonlijkheid passen. Dit is de manier om je mode-identiteit op te bouwen.

Trends zijn niet voor iedereen

Als je jezelf dwingt om iets te dragen omdat je gewoon wilt omgaan met wat de nieuwste is, zul je lijden. Sommige trends zijn niet voor iedereen van toepassing. Onthoud dat altijd. Maar als je ze toch wilt uitproberen, waarom dan niet? Door de nieuwste modetrends uit te proberen, zul je ook zien of het bij je past of niet. U zult daar de beste rechter van zijn.

Modetrends betekent duplicaten

Ga naar buiten en zoek dan iemand met dezelfde kleren als die van jou. Wat zou je voelen? Onhandig toch? Het volgen van trends betekent dat u een van hen bent, maar zult u opvallen? De meesten van ons kopen onze kleding in de winkels en we weten dat we niet de enige zijn met hetzelfde ontwerp. Dus de beste manier om dit aan te pakken is om het anders te dragen. Voeg accessoires toe die bij uw kleding passen. Leg de verklaring van u af en u zult zeker opvallen.

Kleed je om op te vallen

Als je geen trends volgt, zijn er meer kansen om uit te blinken. Je kunt altijd je mode-opmerking maken. Je kunt je kenmerkende dingen maken als je niet volgt wat er ‘in’ is. Je kunt altijd vintage worden als dat jouw stijl is. Je zult nooit fout gaan met een klassieke look. Je kunt ook retro gaan, als dat jouw ding is. Wat het ook is, zolang je je op je gemak voelt en je goed voelt, ga er dan voor!

Kleed je aan

Als je je zo verward voelt over wat je moet dragen, ga dan terug naar de basis. Kies wat je leuk vindt, niet wat andere mensen leuk vinden. Het is omwille van jezelf, niet voor de trendsetters. Een eenvoudige klassieke top zal altijd de dag redden.

Trends betekenen geen geluk

Voel je je nog steeds gelukkig als je kleding koopt die je niet bevalt? Trends die je geen goed gevoel geven over jezelf zullen je nooit gelukkig maken. Door je te kleden wanneer je je comfortabel en extatisch voelt, zie je er in plaats daarvan beter uit.

Overweeg uw budget

Als je gestrest bent omdat je een bepaalde kledingkast niet hebt gekocht, voel je dan niet slecht. Je bent niet alleen. Niet iedereen kan de kleren betalen die ze willen. Dus als je je zo voelt, stop dan en kijk naar de helderdere kant. Je kunt je garderobe altijd opnieuw bezoeken en zien wat je opnieuw kunt uitvinden. Laat uw creativiteit voor u werken.

Boontje komt om zijn loontje

Als je het gevoel hebt dat je vandaag geen spijkerbroek meer kunt gebruiken, gooi ze dan niet weg. In het modekader komt wat rond gaat terug. Je kunt ze nog steeds gebruiken wanneer die tijd komt.

Wees niet zelfbewust

Volgens een onderzoek van Dove hebben Australische vrouwen het moeilijk om zich zelfverzekerd en gelukkig te voelen vanwege hun uiterlijk. In feite annuleert 89 procent van hen sollicitatiegesprekken en belangrijke afspraken omdat ze zich zeer zelfbewust zijn van hun lichaam. Als je zoiets hebt meegemaakt, moet je weten dat het er niet zozeer om gaat om er goed uit te zien, maar om je goed te voelen over jezelf. Als je dat kunt, straalt het vertrouwen gewoon van je uit en zien mensen je schoonheid. Elke keer dat u zich bewust bent van uw lichaam, hoeft u niet te stresseren. Weet en onthoud dat het het niet waard is. Vergelijk jezelf niet met modellen, want hierdoor krijg je minder zelfvertrouwen.

Meenemen

In de glamourwereld veranderen mode-uitingen altijd van seizoen tot seizoen. Het is prachtig om op te poppen. Maar je moet geen slaaf worden van modetrends. Investeer wat je hebt in dingen die je gelukkig maken en die je kunnen vormen om zelfverzekerd mooi te zijn. Marilyn Monroe zei dat “Iemand anders willen zijn een verspilling is van de persoon die je bent.” Raak niet gek om indruk te maken op de mensen om je heen. Voel je vrij om te dragen wat het beste voor jou is. Mode moet ervoor zorgen dat je je goed voelt over jezelf, niet iets waardoor je je zielig voelt, noch een copycat. Dus wees niet bang om te experimenteren en de kleren te passen die je altijd al wilde dragen. Druk jezelf uit door je eigen modeverklaring.

You may also like

Leave a Comment