Home Lifestyle Motorrijden zonder beschermende motorkleding is ondenkbaar

Motorrijden zonder beschermende motorkleding is ondenkbaar

by tessa

Waarom is motorkleding belangrijk? Er zijn tal van redenen te bedenken waarom mensen graag op de motor rijden, maar of je nu voor werk of plezier op de motor zit, speciale motorkleding is er om je te beschermen. Er zijn tal van landen waarbij het lot van een motorrijder totaal niet van belang is. Gelukkig is Nederland een van die landen waar iedereen die deelneemt aan het verkeer de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen moet en kan gebruiken.

Bescherm jezelf tegen de elementen

In ons kikkerlandje hebben we het beste van alle seizoenen soms op één dag. Het ene moment toer je lekker in de zon, het andere moment verzuip je in de regen of wordt je van de motor afgeblazen door hevige windvlagen. Daarom is het dragen van goede motorkleding belangrijk. Alleen een helm op tijdens het rijden is allang verleden tijd. De juiste motorkleding beschermt je tegen weersinvloeden en tijdens een valpartij.

Het is niet altijd even gemakkelijk om altijd op pad te gaan met een complete veiligheidsuitrusting, maar je bent een dwaas als je het niet doet. Gemakzucht en motorrijden gaan niet samen op, neem jezelf en je medepassagier altijd in bescherming door te beseffen waarom motorkleding zo belangrijk is. Ook al moet je een paar straten verderop zijn, zonder beschermende kleding vallen wil niemand aan denken.

Maak jezelf zichtbaar met de juiste motorkleding

Zichtbaar zijn voor automobilisten is voor elke motorrijder topprioriteit. Er gebeuren jaarlijks honderden ongelukken doordat automobilisten de motorfiets op de rijbaan niet zagen. Een voor de hand liggende en beste oplossingen om jezelf beter zichtbaar te maken in het verkeer, is door het dragen van speciaal ontworpen kleding met fluorescerende delen.

Er is zelfs uit studie gebleken dat je door het dragen van fluorescerende kleding of kledingstukken 37% minder kans hebt om betrokken te raken bij een ongeluk. Niet iedereen vindt neon vesten of helmen er even cool uitzien, toch kunnen reflecterende delen aan je motorpak je helpen een dodelijke botsing te voorkomen. Misschien niet altijd even modieus, maar jezelf zichtbaar maken in het verkeer kan zeker geen kwaad.

Body armor voor optimale bescherming

Iedereen weet het en iedereen draagt het, beschermende kleding voor motorfietsen is gewoon cruciaal tijdens het rijden. Jezelf preventief beschermen en defensief rijden zullen de meeste ongelukken doen voorkomen. Goede motorkleding helpt daar zeker bij, maar je kunt nog een stapje verder door speciale body armor voor motorrijders te dragen.

Jas, handschoenen, rijbroek of pak dragen behoort allemaal tot bescherming van je huid tijdens het vallen. Maar, zijn de kwetsbare plekken van je lichaam bij deze items nog eens extra beschermd met koolstofvezel of kevlar-composiet slijtplaten dan geniet je als motorrijder de ultieme bescherming die verkrijgbaar is. Deze speciale vesten, schouder- en kniestukken bieden bescherming tegen schokken en schuren op plekken die tijdens een ongeval de meeste impact hebben.

Conclusie: ‘Waarom is motorkleding belangrijk?’ Omdat het niet dragen ervan onverantwoordelijk is en dat geldt ook voor je medepassagier.

You may also like

Leave a Comment