Home Lifestyle Mondwater gebruiken: ja of nee?

Mondwater gebruiken: ja of nee?

by tessa

Sommige mensen gebruiken mondwater en sommige mensen niet. Heeft dit naast het tandenpoetsen nog zin? En welk mondwater is dan wel goed? In deze blog geven we antwoord op alle vragen over mondwater. Lees snel verder. 

Mondwater voor een goede mondhygiëne

Naast het feit dat je je mond moet reinigen door twee keer per dag te tandenpoetsen en je tanden te stoken, is mondwater ook een goede toevoeging. Mondwater geeft je een frisse adem en daarbij ook een fris gevoel. Door met mondwater te spoelen, kom je langs plekjes waar je met de tandenborstel niet kunt komen. Daarnaast doodt het de bacteriën in je mond, maar wees wel alert op schadelijke stoffen in mondwater, zoals alcohol

Mondwater zonder schadelijke stoffen

Wanneer je mondwater wil toevoegen aan je routine bij het reinigen van je mond, is het belangrijk om te checken of het mondwater schadelijke stoffen bevat. Sommige mondspoelingen bevatten namelijk alcohol, maar ook chloorhexidine, sacharine (kunstmatige zoetstof) en parabenen. Mondwaters vrij van schadelijke stoffen is daarom het beste om aan te schaffen. Om je een handje te helpen, hebben we een lijstje gemaakt met de 10 beste mondwaters.

Mondwaters met een doel

Er zijn verschillende mondwaters en ook nog eens met een verschillend doel. Zo heb je mondwater die een slechte adem verhelpen, tandplak voorkomen, witte tanden, maar ook om ontstoken tandvlees te verhelpen. Mondspoeling tegen ontstoken tandvlees zijn er in allerlei varianten. Dit mondwater helpt bij het bestrijden van schadelijke en stinkende bacteriën in je mond. Ook zijn er mondwaters die de speekselproductie op gang helpen. Heb je vaak een droge mond? Dan kan dit zeker voordelig voor je zijn. De speekselproductie is belangrijk voor de gezondheid van je mond, je speeksel helpt namelijk bij het beschermen van je tanden en kiezen. 

Mondwaters kunnen dus zeker een goede toevoeging zijn aan je reinigingsroutine van je mond. Het is alleen wel belangrijk dat het geen schadelijke stoffen bevat. Je weet nu waar je op moet letten bij het kopen van het mondwater. 

You may also like

Leave a Comment