Home Lifestyle 5 tips om een spa gevoel thuis te creëren

5 tips om een spa gevoel thuis te creëren

by tessa
spa-thuis

Droom jij er al tijden van om van je tuin een heuse spa te maken? Wellicht is de realisatie van deze droom dichterbij dan je op dit moment nog denkt! Er zijn verschillende manieren om je tuin en woning om te toveren tot een waar resort, voorzien van diverse vormen van ontspanning en luxe. In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je hierbij zullen helpen! Wanneer start jij met het omtoveren van je tuin tot een spa? 

Tip 1: kies voor een sauna in de tuin 

Een van je opties om de tuin om te toveren tot een spa is het laten plaatsen van een sauna.   Het aanbod aan sauna’s is de laatste tijd flink gegroeid. Het maakt de kans groot, dat je een sauna vindt die past bij de beschikbare ruimte in je tuin. Daarbij hoeft een sauna helemaal niet zo duur te zijn, wanneer je deze in de uitverkoop aanschaft. Naast de mogelijkheid om de sauna in de tuin te plaatsen, kun je ook voor een sauna in huis kiezen. 

Tip 2: combineer de sauna met een buitendouche 

Om optimaal te kunnen genieten van je sauna, is het slim deze te combineren met een buitendouche. Zo kun je direct na een bezoek aan je sauna onder de douche om af te koelen. Het is minder comfortabel om eerst door je woning te moeten lopen! Het fijne gevoel van de sauna verdwijnt in dat geval al snel. Zou je de sauna in huis plaatsen, dan kun je vanzelfsprekend wel de douche in de badkamer gebruiken.  

Tip 3: ga voor een (opblaasbare) jacuzzi 

Een derde optie om je tuin om te toveren tot een spa, is de keuze voor een jacuzzi. Bij een jacuzzi heb je verschillende opties. Denk aan het verschil tussen een moderne jacuzzi en een klassieke op hout gestookte hottub. Daarnaast bestaat er een verschil tussen een opblaasbaar model jacuzzi en een vast model. Het voordeel van een vaste jacuzzi is dat deze veel duurzamer is. Daarbij beschikt niet ieder opblaasbaar model over een filter. Het water zal zodoende sneller vervangen moeten worden. 

Tip 4: kies voor een zwembad in plaats van een jacuzzi 

Heb je weinig met de bubbels en massage jets uit een jacuzzi? In dat geval kun je overwegen een zwembad in de tuin te plaatsen. Net als bij een jacuzzi, heb je ook bij een zwembad keuze uit een opblaasbaar model en een vast zwembad. Je zou het zwembad zelfs op maat kunnen laten bouwen, wanneer je hier de ruimte voor hebt in je tuin. Vaak geldt dit alleen voor hele grote tuin. 

Tip 5: zorg voor kleur met verschillende planten 

Tot slot is het belangrijk om de tuin een tuin te laten zijn! Combineer de verschillende vormen van luxe en ontspanning daarom met een aantal vrolijke planten en struiken. Kies bij voorkeur voor een plant of struik die het hele jaar mooi is. Een plantensoort die z’n blad laat vallen in de winter is minder geschikt.

You may also like

Leave a Comment