Home Beauty 5 tips voor het lakken van je nagels

5 tips voor het lakken van je nagels

by tessa
5-tips-lakken-nagel

Er zijn veel vrouwen die het leuk vinden om hun nagels te lakken, maar er zijn ook steeds meer mannen die dit doen. Dat is een mooie ontwikkeling aangezien er hierdoor steeds meer afstand wordt gedaan van de typische dingen voor mannen of vrouwen. Het is wel van belang dat je je nagels goed lakt. Dit kun je doen aan de hand van deze 5 tips.

Was je nagels goed voordat je begint

Als je van plan bent om je nagels te lakken, is het van belang dat je nagels echt goed schoon zijn. Je kunt dit ook wel vergelijken met het doek waarop een schilder schildert. Een schilder wil natuurlijk een mooi wit doek. Wanneer dit doek vies is, is het geen goed idee om te gaan schilderen. Hetzelfde geldt voor het aanbrengen van lak op je nagels. De meeste mensen weten wel dat je de resten van de vorige lak die je op je nagels had zo goed mogelijk moet verwijderen, maar eigenlijk is dit nog niet genoeg. Om je nagels echt goed schoon te krijgen, is het slimmer om ze eerst schoon te maken met remover en ze vervolgens nog even in azijn te laten weken. Dit zorgt ervoor dat het laatste vuil en de achtergebleven nagellakremover ook worden verwijderd. De lak zal hierdoor beter hechten.

Kies de soort nagellak zorgvuldig

Er zijn nog veel mensen die ervoor kiezen om hun nagels te lakken, maar hier vervolgens spijt van krijgen. Daarom is het van belang dat je goed nadenkt over de kleur of print die je nagels moeten krijgen. Het is dan van belang dat je alle opties meeneemt in je overweging. Kijk bijvoorbeeld eens naar metallic nagellak. Dit is niet de meest standaard soort nagellak, maar dat vinden veel mensen juist wel leuk. 

Kleur verwijderen

In sommige gevallen kan het verwijderen van de nagellak problemen opleveren. Dat gebeurt vooral bij erg donkere kleuren nagellak. Het is dan vaak zo dat er een beetje van de kleur van de nagellak achterblijft op de nagels. Veel mensen vinden dit vervelend, maar het is vrij eenvoudig om dit eraf te krijgen. Je moet je nagels dan een tijdje in een sodabadje stoppen en uiteindelijk is de kleur helemaal van je nagels af. 

Schud niet met het potje

Sommige mensen denken dat je kunt voorkomen dat er bubbels in de nagellak komen door met het potje te schudden. Het is in principe niet heel gek dat er mensen zijn die dit denken, maar het is niet waar. Je kunt er dan beter voor kiezen om het potje een aantal keer tussen je handpalmen op en neer te rollen. Op die manier is de kans op bubbels in de nagellak een stuk kleiner. 

Gebruik een base coat

Als je vaak last hebt van nagellak die niet goed blijft zitten, is het van belang om een base coat aan te brengen voordat je de nagellak gaat aanbrengen. De lak zal zich hechten aan deze base coat waardoor deze langer en beter zal blijven zitten. 

You may also like

Leave a Comment