Home Beauty New Year, New Skin Care

New Year, New Skin Care

by tessa

Goede huidverzorging hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het omvat drie basisstappen: reinigen, hydrateren en bescherming tegen de zon.

Dus waarom word je vaak overweldigd door alle reclames die beweren dat hun lotions je huid er zo veel beter uit zullen laten zien en voelen? Krab je je hoofd in verwarring over alle keuzes in het huidverzorgingpad? Als dat zo is, ben je niet alleen.

Uit een onderzoek van de National Consumers League (NCL) en Harris Interactive is zelfs geconcludeerd dat zes van de tien consumenten in de war zijn over de effectiviteit en / of veiligheid van deze producten.

Het goede nieuws is dat het wassen van je gezicht geen proces in tien stappen hoeft te zijn en dat je niet veel geld hoeft uit te geven om je medicijnkastje te vullen. De simpele waarheid is dat goede huidverzorging de volgende stappen omvat:

1.Reinigt je huid om vuil, chemicaliën en gifstoffen veilig te verwijderen
2.Hydrateert om de huid te hydrateren en aan te vullen
3.Zonnebrandcrème aanbrengen om de huid te beschermen tegen schadelijke ultraviolette stralen

De basisprincipes van reiniging

De meesten van ons weten dat reinigen een belangrijk onderdeel is van goede huidverzorging. Het doel van een reinigingsmiddel is om vuil, puin, bacteriën en overmatige oliën op het huidoppervlak te omringen, los te maken en te vergemakkelijken. Sommige reinigingsmiddelen zijn echter beter dan andere. Kan zelfs schadelijke effecten op de huid hebben.

Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld een droge huid ontwikkelen als direct gevolg van hun dagelijkse reinigingsroutine. Ze geloven misschien dat hun huid alleen schoon is als deze strak en “fris” aanvoelt na het wassen. Als gevolg hiervan raken ze gewend aan het idee van ruwe plekken op de rug van hun handen, jeuk in de winter of een ongelijke, doffe teint.

De vraag is dus: hoe weet u welk type reinigingsmiddel geschikt is voor u? De eerste stap is om uw opties te begrijpen.

-Reepzepen zijn de meest voorkomende reinigingsmiddelen, maar meestal de meest irriterende.
-Vloeibare reinigingsmiddelen bieden een grote verscheidenheid aan verdraagbaarheid, maar leiden vaak tot vettigheid.
-Gezichtsreinigers behoren tot de mildste reinigers, maar verwijderen mogelijk niet alle olie en vuil.

Het komt erop neer dat als het gaat om het kiezen van hun reinigingsmiddel, u begint met de mildst mogelijke optie. Het hoeft alleen vuil, puin en overtollige olie te verwijderen zonder het natuurlijke vocht op de huid te verwijderen.

Niet-schuimende gezichtsreinigers worden als de mildste beschouwd, terwijl gezichtsscrubs meer vuil en dode huid verwijderen. Hoewel sommige vloeibare reinigingsmiddelen ook goed werken, let op elk ingrediënt (zoals sojaolie of aardolie) dat de huid vettig kan laten aanvoelen. Syndet-zepen behoren tot de zachtste reepopties, net als sommige “superfatted” reepzepen.

De basisprincipes van hydrateren

Hydrateren is een essentiële stap in goede huidverzorging. Een goed gekozen vochtinbrengende crème zorgt ervoor dat de cyclus van de droge huid niet in een gebarsten, dikke en schilferige huid verandert. De beste opties hebben meestal een combinatie van ingrediënten die:

-Vul de huid aan om de natuurlijke structuur, pH-balans enz. Te behouden.
-Verminder schade door vrije radicalen
-Help huidcellen normaal te functioneren


Oude vochtinbrengende crèmes waren meestal mengsels van water en was die werkten door water op het huidoppervlak te vangen (vaak met een onnatuurlijk, glad gevoel). Nieuwere, ultramoderne moisturizers zijn daarentegen gemaakt met ingrediënten die zijn bedoeld om het natuurlijke vocht van de huid aan te vullen, waaronder:

-Glycerol, dat helpt water en andere hydraterende ingrediënten in het algemeen de buitenste huidlaag binnen te dringen
-Ceramiden, die helpen de natuurlijke oliën van de huid aan te vullen.
-Hydroxyzuren die helpen bij het exfoliëren van dode huidcellen.
-Niacinamide, dat de huid helpt natuurlijke oliën te produceren en sommige tekenen van zonneschade kan omkeren.

Het kiezen van de beste vochtinbrengende crème hangt af van uw huidtype (droog, vettig, normaal, gevoelig) en eventuele huidaandoeningen (waaronder acne, rosacea, eczeem of atopische dermatitis).

Als u huidproblemen heeft, vertrouw dan niet op productlabels of advies aan de schoonheidsteller om uw keuze te maken. Maak kennis met een dermatoloog die mogelijk tips kan geven over producten die voldoen aan zowel uw schoonheids- als huidgezondheidsbehoeften.

De basisprincipes van bescherming tegen zonnebrandcrème


De laatste stap in een goed huidverzorgingsprogramma is vaak de meest vergeten. Bescherming tegen de zon is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van elke dagelijkse gezondheidsroutine.

Overmatige blootstelling aan UV-straling kan de huid beschadigen (inclusief zonnebrand en fotoveroudering) en het risico op huidkanker verhogen. En het gaat niet alleen om het vermijden van zonnebrand of lange wandelingen in de buitenlucht. Schade kan optreden in het dagelijks leven, zelfs wanneer u van het huis naar de auto loopt of naast een zonnig raam zit. Elk beetje blootstelling kan in de loop van de jaren oplopen en rimpels en donkere vlekken veroorzaken (of, in het ergste geval, huidmelanomen).

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een zonnebrandmiddel:

-De SPF (zonbeschermingsfactor)
-Of het nu elke dag is of zonnebrandcrème buiten in de zon
-Of het een vochtinbrengende crème bevat, die kan helpen voorkomen dat de huid uitdroogt.

Het is ook belangrijk om de UV-index te begrijpen bij het maken van uw keuze. De index kan variëren van dag tot dag of van regio tot regio, waarbij een hogere index een hoger SPF-product suggereert.

Zelfs na het aanbrengen van zonnebrandcrème is het belangrijk om overmatige blootstelling te voorkomen en die delen van uw lichaam te bedekken die de neiging hebben verbrand te raken. Het opnieuw aanbrengen van zonnebrandcrème is ook belangrijk als u overmatig zwemt of zweet.

Je hebt hard gewerkt om je huid te verzorgen door deze te reinigen en te hydrateren. Maak het niet ongedaan door het bloot te stellen aan de effecten van de zon. Zoek een goed breed spectrum zonnebrandcrème en maak dit onderdeel van uw dagelijkse routine als tandenpoetsen. Als u meer begeleiding nodig heeft, maak dan een afspraak met uw dermatoloog of schoonheidsspecialiste.

You may also like

Leave a Comment