Home Accessoires Waarom baretten dit seizoen het ultieme revolutionaire accessoire zijn

Waarom baretten dit seizoen het ultieme revolutionaire accessoire zijn

by tessa

Chanel heeft de positie van de baret bevestigd als de hoofddeksels die dit seizoen te zien zijn, na de cruise-show van gisteravond in 2018-19 in Parijs. Iets scheef geplaatst, laagzittende baretten werden gedragen door de meerderheid van de modellen, waaronder Bella en Gigi Hadid, tijdens de nautische extravaganza van gisteravond.

Minder dan acht maanden geleden leek het niet waarschijnlijk dat een Franse vrouw ooit weer een baret zou dragen. Ze zouden lang het tegenovergestelde van chic zijn geworden – voornamelijk gebruikt als een symbool van Franse satire samen met stokbrood en een reeks knoflookteentjes.

En toch, twee seizoenen geleden, begonnen ze zich een weg te banen naar een comeback. Bij Dior waren ze van leer en trokken ze stevig over de hoofden van het model, terwijl Gucci doordrongen was van een eclectisme van Margot Tenenbaum. Marc Jacobs koos voor op de jaren 90 geïnspireerde Kangol-vormen. Rihanna is sindsdien te zien in de leerstijl van Dior, Clemence Poesy is voorstander van een vilten versie die als een beanie van het hoofd is getrokken en Bella Hadid stijlt haar met streetwear voor een moderne look.

 

 

Hoofddeksels zijn momenteel groot nieuws – iedereen die een hoed trotseert, straalt vertrouwen uit. Ze verbeteren – of veranderen op zijn minst een outfit. Maar wat maakt de baret nu zo relevant? Ondanks zijn militaire wortels, wordt de baret in de geschiedenis al lang geassocieerd met creatieven en hipsters – ze werden gedragen door beatniks, schilders, regisseurs en dichters. Ernest Hemingway, Pablo Picasso, Edith Piaf, Marlene Dietrich, John Lennon, Yoko Ono en Brigitte Bardot hielden allemaal van hen. Het was de hoed van intellectuele vrijdenkers.

Maar toen werd de baret politiek; Che Guevara gebruikte het in de jaren 60 als een symbool van revolutie en droeg het terwijl hij zich verzamelde voor supporters om op te staan ​​tegen de Batista-regering in Cuba. Zelfs nadat hij stierf in 1967, was het een blik die werd overgenomen door andere activisten, met name door de nationalistische en socialistische partij Black Panther Society.

CHE GUEVARA 

Met dit alles in het achterhoofd is het geen verrassing dat deze voorheen goedkope Franse favoriet terug is. De baret is wakker. Zoals we allemaal weten, is het nu in de mode om sociaal bewust te zijn, campagne te voeren, uitgesproken te zijn en politiek betrokken te zijn. De waakgeneratie is geïnformeerd, vragend en gepassioneerd over verandering. De geschiedenis van de baret maakt het het ultieme symbool van waakzaamheid; van de huidige populaire gedachtestroom.

Dus hoe draag je het nu in al zijn witheid? Vermijd alles wat te zwierig is om parijse parodie te vermijden. De baret van dit seizoen moet volledig over het hoofd worden getrokken en de helft van je oren bedekken. Het zal niet gemakkelijk zijn om de weerstand te leiden als je je zorgen maakt dat je hoed eraf kan vallen. Als je het echt niet kunt verdragen om gescheiden te zijn van de muts, trek dan de baret over je achterhoofd zoals je normaal zou doen en hoop dat je hem niet verliest in een windvlaag.

You may also like

Leave a Comment