Home Lifestyle Manieren waarop roken je uiterlijk ruïneert

Manieren waarop roken je uiterlijk ruïneert

by tessa

Roken heeft invloed op het uiterlijk Als je rookt, weet je al dat je moet stoppen. Het is slecht voor je hart, longen, hersenen en zelfs je seksleven. Maar laten we eerlijk zijn: je zou gisteren de gewoonte hebben afgeschopt als de nadelige gevolgen van roken iets duidelijker waren. Wat als elke sigaret bijvoorbeeld een zwarte vlek op je gezicht zou hebben? Wel, roken beschadigt je uiterlijk. Lees verder en ontdek waarop roken je uiterlijk verpest.

Wallen onder je ogen

Haat je het niet als je geen goede nachtrust kunt krijgen – en dat is te zien aan je gezicht? Als je rookt, heb je volgens de studie van Johns Hopkins vier keer zoveel kans als niet-rokers om zich niet ongerust te voelen na een nachtrust. Waarom het ontbreken van gesloten ogen? Het is mogelijk dat het intrekken van de nachtelijke nicotine ertoe kan leiden dat je gooit en draait. En helaas is slechte slaap niet hetzelfde als mooi.

Gele tanden

Zou je niet graag een set schitterende witte, Hollywood-achtige choppers hebben? Als je rookt, kun je die droom vaarwel kussen.Het is de nicotine in sigaretten die tanden kan vlekken. Dus naast de escalerende kosten van het kopen en roken van je cigs, voeg je de kosten van het bleken van tanden toe.

Voortijdige veroudering en rimpels

We kunnen allemaal een verscheurd gezicht waarderen op onze favoriete nonagenarian dat is. Rimpels zien er allesbehalve wijs uit wanneer ze verschijnen op een relatief jonge persoon die rookt.En laten zien dat ze dat zullen doen. Experts zijn het erover eens dat roken veroudering versnelt, zodat rokers gemiddeld 1,4 jaar ouder lijken dan niet-rokers.Waarom het rimpelige gezicht? Roken belemmert de bloedtoevoer waardoor het huidweefsel er soepel en gezond blijft uitzien.

Gele vingers

De nicotine in sigarettenrook kan niet alleen je tanden (en de muren van je huis) bruin maken, maar het is ook berucht voor het kleuren van vingers en nagels. Als u op internet zoekt, kunt u een aantal huismiddeltjes vinden, waaronder citroensap, bleekoplossingen en schrobben met staalwol. Ouch. Zou het niet eenvoudiger en minder pijnlijk zijn om gewoon te stoppen?

Dunner haar

Alsof de rimpelige huid niet genoeg is, doet roken ook je haar pijn. Experts denken dat de giftige chemicaliën in rook het DNA in haarzakjes kunnen beschadigen en ook celbeschadigende vrije radicalen kunnen genereren.Het eindresultaat? Rokers hebben dunner haar dat vaak eerder grijs wordt dan niet-rokers. Dat wil zeggen, als ze al haar hebben. Mannen die roken hebben ongeveer twee keer zoveel kans om hun haar te verliezen als niet-rokers, na rekening te hebben gehouden met factoren die het risico op kaalheid verhogen, zoals veroudering en genetica, volgens een onderzoek uit 2007 in Taiwan.

 

Natural glow gaat weg

Heb je ooit gemerkt hoe rokershuid er soms slecht uitziet? Je bent niet alleen. Een studie uit 1985 bedacht de term Smoker’s Face om bepaalde gelaatstrekken te beschrijven, zoals rimpels, gauntness en een grijs uiterlijk van de huid, veroorzaakt door roken.

Sigarettenrook bevat koolmonoxide, dat de zuurstof in uw huid verdringt, en nicotine, dat de bloedstroom vermindert, waardoor de huid droog en verkleurd wordt. Het roken van sigaretten put ook veel voedingsstoffen uit, waaronder vitamine C, dat helpt bij het beschermen en herstellen van huidbeschadiging.

Huidkanker

Roken is een belangrijke oorzaak van kanker, waaronder long-, keel-, mond- en slokdarmkanker, dus het zal geen verrassing zijn dat sigaretten ook uw risico op huidkanker kunnen verhogen. Volgens een studie uit 2001 is het zelfs zo dat rokers drie keer zoveel kans hebben om plaveiselcelcarcinoom te ontwikkelen, het op één na meest voorkomende type huidkanker, dan niet-rokers.

You may also like

Leave a Comment