Home Accessoires De wereld van de ringen

De wereld van de ringen

by tessa

De gouden ring het is een sieraad die al eeuwen oud is. Diamonds are a girl best friend, maar ringen ook. Het is voor de vrouw een elegant sieraad die zij zelf in alle vormen en maten kunnen verkrijgen. Er kunnen diamanten in zitten, maar ook edelstenen of helemaal van edelmetaal. In deze blog ga ik je meer vertellen over ……….

Juiste maat kiezen

De juiste maat kiezen voor een ring is erg lastig online. Alleen bij vele juweliers kan je jouw ringmaat laten opmeten. Verder kan je ook ringen van anderen passen om te kijken of die ringmaat jouw maat is. Bepaal je ringmaat in de avond, omdat je vingers dan iets dikker zijn dan overdag, waardoor je ring uiteindelijk beter zal zitten. Veel ringen kunnen ook aangepast worden qua grootte. 

Verschillende soorten edelstenen 

Er kunnen verschillende soorten edelstenen worden gebruikt. Zo heb je de diamant, saffier, robijn en smaragd. De diamant kent iedereen en is niet weg te denken. De diamanten zijn kleurloos, waardoor ze niet iets makkelijker te combineren zijn met andere sieraden van anderen edelstenen. De robijn is staat als symbool voor liefde en passie. Dit komt door de vuurrode kleur van de edelsteen. De saffier is een blauwkleurige edelsteen, de kleur ontstaat door de combinatie ijzer en titanium. De oude Egyptenaren groeven al naar smaragd. De smaragd heeft een diep groene kleur. Hoe helderder de steen, hoe hoger de prijs is. 

Verschillende soorten goud

Als je goud wilt kopen kom je verschillende termen tegen zoals karaat bijvoorbeeld. Karaat geeft aan hoeveel fijngoud in de voorwerpen is verwerkt. Puur goud is 24 karaat, minder dan 14 karaat goud mag geen karaat bij staan in Nederland. Alleen van puur goud kan geen gouden sieraad van gemaakt worden omdat het anders simpelweg te zwak is. Daarom worden sieraden gemaakt van minder karaat. Alleen je hebt ook vergulde sieraden, die worden gemengd met koper, messing, staal of zilver. Vergulde sieraden zijn ook over het algemeen wat goedkoper. Daarnaast heb je geelgoud, witgoud en roségoud. Geelgoud zegt het al wel het is geel van kleur. De kleur van een 18 karaat sieraad is geler dan die van een 14 karaat, dit komt doordat in een 18 karaat sieraad meer goud in zit. Witgoud lijkt op zilver, maar is een legering van palladium, zilver of zink. Als laatste heb je roségoud, dat is gelegerd met koper, hierdoor ontstaat de zachte roze kleur. 

Tips voor behouden van de mooie kleur

Ten eerste ga je natuurlijk zorgvuldig om met de ringen. Bijvoorbeeld als je gaat schoonmaken, zwemmen of haarlak in je haar gaat sprayen. Dan is het slim om je ringen af te doen of handschoenen te dragen tijdens het schoonmaken. De rink gaat er namelijk niet mooier op uitzien. Parels en zilveren ringen verkleuren na een tijdje, helaas is dit normaal. Afgezien van de verkleuring kunnen de ringen ook vies worden na een tijdje. De edelstenen kunnen de glans verliezen en worden ze dof. Dit kan komen door huidvet, boter, olie of zeep. Van tijd tot tijd schoonmaken is dus nog niet zo’n slecht idee. Je kan je ringen schoonmaken door je ringen in een lauwwarm sopje te dompelen met zacht en vloeibaar wasmiddel. Hierna kan je met een zachte tandenborstel de ringen schoonmaken. Daarna droog je de ringen af met een zachte doek. Heeft dit niet goed gewerkt? Dan kan je speciale sieradenreiniger kopen of je breng je ringen langs bij de plaatselijke juwelier of goudsmid. Na deze poetssessie zullen ze weer fonkelen als vanouds.

You may also like

Leave a Comment