Home Fashion Release van een duurzame sneaker: de Saucony Jazz Court RFG

Release van een duurzame sneaker: de Saucony Jazz Court RFG

by tessa

Saucony is een merk waar niet perse iedereen aan denkt als het over schoenen of sneakers gaat. Maar behoort dit merk bij een van de grotere merken. Saucony is momenteel een opkomend merk in Nederland. Het merk bestaat sinds 1998 en is sindsdien bekend in Amerika. Het merk bestaat al sinds 1910, maar heeft jarenlang onder een andere naam geleefd, namelijk A.R. Hyde & Sons. Dit klinkt niet lekker in de mond, vandaar dat Saucony in het leven geroepen werd. Dit is vernoemd naar de Saucon River in Pennsylvania. In Nederland zijn er slechts een klein aantal verkooppunten waar je deze schoenen kunt halen. Maar genoeg over de geschiedenis van dit merk. Wij zullen in dit artikel verder gaan op een nieuw model dat binnenkort uitkomt, de Saucony Jazz Court RFG. Dit is een model dat duurzaam gemaakt wordt, maar in kwaliteit niet onder doet. Lees hieronder verder over de duurzaamheid van de Saucony Jazz Court RFG

Duurzame materialen

Voor deze duurzame sneaker worden slechts een klein aantal ingrediënten gebruikt. Het zijn er zeven en zijn stuk voor stuk allemaal duurzaam. De ingrediënten van deze sneaker zijn: katoen, jute, wol, gardenia, lactae hevea, biet en hout. De bieten hierin worden voornamelijk gebruikt als kleurstof voor de sneaker. 

Verschillende kleuren

De Saucony Jazz Court RFG komt in drie verschillende kleuren: black, green en gum. De gum kleur is een speciale. Sinds kort zijn de wittinten heel populair geworden en gum hoort bij deze tinten. Het is een kleur die dicht in de buurt van beige komt. 

Release

Door het kleine aantal verkooppunten van Saucony is het ook wat lastiger om deze sneaker te verkrijgen. Maar er is toch een zaak die de Saucony Jazz Court RFG verkoopt, namelijk Sunika. Dit is een sneakerwinkel die zich bevindt in Amsterdam. 

De Saucony Jazz Court RFG is een unieke sneaker die je in je verzameling moet hebben. Wees er op tijd bij voordat deze uitverkocht zijn.

You may also like

Leave a Comment