Home Fashion ALLE INS & OUTS OVER ONS FAVORIETE SCHOENEN: DR. MARTENS

ALLE INS & OUTS OVER ONS FAVORIETE SCHOENEN: DR. MARTENS

by tessa

De mooiste modellen op een rijtje en fijne inlooptips. 

Dr. Martens zijn tegenwoordig binnen elke groep razend populair. Het merk is tot stand gekomen door een Duitse dokter, Klaus Märtens. Klaus was werkzaam als legerarts in de Tweede Wereldoorlog en ontwierp schoenen voor arbeiders die veel moesten lopen. Van politieagenten en postbodes tot aan fabrieksmedewerkers. De uiteindelijke Dr. Martens zijn ontstaan toen Klaus besloot om de legerlaarzen om te bouwen tot een meer comfortabele schoen. Niet veel later werd de schoen ook gedragen door skinheads, punks en grungers, en werden Dr. Martens langzamerhand steeds bekender bij het grote publiek. Tot op de dag van vandaag zijn velen van ons een groot fan van dit merk!

Soorten en maten

Daar waar Dr. Martens hun opmars maakte als veterlaarsjes, is het assortiment inmiddels een stuk uitgebreider geworden. Zo zijn de traditionele modellen in een nieuw jasje gestoken en zien we de veterlaarsjes steeds vaker met een trendy, grovere plateauzool of een opvallende print. Vanuit de hoge veterboots zijn de lage, old school modellen geïntroduceerd die elke look wat meer speels maken. Niet voor niets dat deze erg in trek zijn op het moment! En naast de dichte, veter varianten heeft Dr. Martens inmiddels ook een luchtiger model ontwikkeld. De stijlvolle plateausandalen met klittenband geven een rauw randje aan elke outfit. Zo kunnen we zowel op de koudere als op de warmere dagen blijven shinen met ons favoriete schoenenmerk aan onze voeten! 

Wie mooi wil zijn…

Ondanks onze liefde voor Dr. Martens zit er één nadeel aan de boots, en dan met name aan het 1460 Pascal Model. Het inlopen van deze boots gaat namelijk helaas niet over een leien dakje. De pijn voorkomen bij het inlopen kunnen we niet, maar wel hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet waarmee jij jouw Docs het snelste soepel krijgt.

#1 Laat je schoenen oprekken

Neem je Docs mee naar de schoenmaker en geef aan op welke punten de schoenen knellen. De schoenmaker kan deze drukpunten wat oprekken waardoor ze daarna een stuk aangenamer zitten.  

#2 Neem je tijd bij het aantrekken

Heel je veters loshalen van je Dr. Martens bij het aandoen ervan lijkt een heel karwei, maar het zal je verbazen hoeveel pijn dit je bespaart achteraf. Door de veters helemaal los te maken kun je de boots zodra je ze aanhebt op een veel passendere manier strikken. 

# Sporttape

Sporttape kan wonderen doen tijdens het inlopen van jouw Docs. Tape je wreef en hielen in en draag daar overheen sokken zonder naden die het liefst boven je schoenen uitkomen. Loop elke dag ongeveer 15 minuten een rondje in of rondom huis en je zal merken dat het elke keer een beetje beter gaat. Geduld is een schone zaak!

 Welke Dr. Martens van Sacha zijn jouw favoriet?  

You may also like

Leave a Comment