Home Fashion Dit kan je dragen voor de feestdagen

Dit kan je dragen voor de feestdagen

by tessa
kerstkleding

December is weer begonnen, en dat zorgt voor weer een hele feestelijke stemming. Eerst heb je op 5 december sinterklaas, dan op 25 december kerst, en afsluitend nog op 31 december oudjaarsdag. Allemaal feestelijke dagen, waar je natuurlijk ook goed gekleed wilt komen, zeker wanneer je het met anderen viert. Ook komen er dan steeds meer feestjes voorbij waar het thema kerst is, en er verwacht wordt dat je natuurlijk helemaal in de kerststijl aanwezig bent. Zo kan je bijvoorbeeld een kerstvrouw jurkje kopen in verschillende soorten en kleuren. Zo kan je bijvoorbeeld gaan als kerstboom, maar ook als santa zelf, of een van de elven die er altijd omheen staan. Voor iedereen is er wel een leuke outfit om te dragen met de verschillende feestdagen die eraan aan het komen zijn. 

Sinterklaas

Als eerste heb je dus sinterklaas. Vooral voor jonge kinderen is dit een leuke dag, zij geloven immers nog dat sinterklaas echt bestaat en gaan met z’n alle verkleed als pieten naar school om zo de sint te kunnen helpen zodat ze hopen op leuke cadeautjes. Wanneer je eenmaal door hebt dat sinterklaas eigenlijk niet bestaat en je altijd je cadeautjes van je ouders hebt gekregen, maakt de outfit voor jou niet meer zoveel uit. Het heeft namelijk toch geen voordeel om als piet verkleed te gaan, en de lol is er dan ook wel weer vanaf. 

Kerst

Met kerst kom je vaak als familie bij elkaar, of ga je juist met vrienden gezellig eten. Kerst wordt vaak gezien als een leuk, misschien chique, familiefeest waarbij eten en cadeautjes vooraan staan. Wanneer je echt voluit gaat met je kerstkleding, kom je bijvoorbeeld in driedelig pak of een galajurk. Wanneer je dat als familie net wat te heftig vindt, zijn er genoeg andere leuke kerstjurkjes voor vrouwen en kerstkleding voor mannen welke toch nog een beetje de feestelijke sfeer erin houden. Maar het belangrijkste bij kerst is natuurlijk het gezellig samen zijn en dat dan in combinatie met lekker gourmetten of een andere manier van eten waar iedereen wat voor gedaan heeft. 

Oud en nieuw

Dan de laatste feestdag van het jaar, oudjaarsdag, is ook een zeer feestelijke dag. Je viert om 12 uur s nachts dat je weer een jaar hebt overleefd met al je geliefden en vrienden om je heen. Het is dan vaak ook de traditie om de avond feestelijk gekleed te gaan en dan zodra nieuwjaarsdag aanbreekt met z’n allen te proosten op het nieuwe jaar. Wanneer er dan nog mensen bij zijn die graag vuurwerk willen afsteken, zullen zij zich eerst even omkleden, of een goede jas aan doen die hun kleding beschermt. Dit vuurwerk afsteken of naar een vuurwerkshow gaan is ook zeker een goede traditie om vol te houden. Hiermee sluit je namelijk het hele oude jaar af met al zijn goede kanten maar ook al zijn minder goede kanten en ga je zo helemaal nieuw en fris het nieuwe jaar in. Ook is het gebruikelijk om goede voornemens te gaan opstellen. Dat zijn dingen je beter wil doen het volgende jaar, en anderen mogen je er eventueel dan ook op aanspreken. Al met al is december de meest feestelijke maand van het hele jaar, en is het leuk om je daar dan ook op aan te kleden.

You may also like

Leave a Comment