Home Fashion Een kledingstijl van Nederlandse oorsprong: Gabberstijl

Een kledingstijl van Nederlandse oorsprong: Gabberstijl

by tessa
gabber

Dit is een stijl die begonnen is in Nederland en waar we dus heel trots op mogen zijn, de gabber stijl. Het is een subcultuur die ontstaan is in ons landje in de jaren negentig van de twintigste eeuw. Dit is begonnen in Rotterdam. Veel mensen associëren dit met trainingspakken en air max schoenen. Anno 2021 komt deze stijl nog voor. Het is een hechte community die elkaar tegenkomt op hardcore feesten en feesten met andere muziekstijlen die bij deze subcultuur horen. Bij een stijl hoort ook een manier van kleden, trainingspakken, sneakers, bomberjacks. Dit is heel belangrijk bij het dansen. De dansstijlen zijn heel beweeglijk en hebben comfortabele en losse kleding nodig. Hieronder zullen wij verder ingaan op de merken die gedragen worden in de gabber stijl.

100% Hardcore

100% Hardcore is een merk, zoals de naam al zegt, dat is ontworpen voor de hardcore scene. 100% hardcore staat bekend om zijn opvallende kleuren en opvallende printjes die op de kleding te zien zijn. Dit is de kleding waarmee jij gezien wilt worden op de grotere hardcore festivals. 

Australian 

Australian is van oorsprong een kledingmerk dat gemaakt is voor tennis. Sinds de opkomst van de gabber stijl, in de jaren 90, is het merk populair binnen deze scene. Dit wordt vaak ook vaak ‘aussie’ genoemd. Australian heeft behalve trainingspakken en trainingskleding ook schoenen en petten. 

Lonsdale 

Ook dit merk is van oorsprong bedoeld voor de sport. Lonsdale is ontworpen voor het boxen. Dit staat bekend om de losse kleding. Sinds 2000 is dit merk ook populair in de Nederlandse gabberscene en staat vooral bekend om de shirts, truien en bomberjacks. 

Ben jij dus op zoek naar kleding voor een van de komende hardcore festivals? Dan zijn 100% hardcore, Australian en Lonsdale zeker aanraders. Want met deze kleding wil je gezien worden op je volgende festival.

You may also like

Leave a Comment