Home Uncategorized Kledingadvies: welke kleuren passen bij mij?

Kledingadvies: welke kleuren passen bij mij?

by tessa

Bent u benieuwd naar de kleuren die bij u passen? Houd dan rekening met een aantal verschillende factoren. Ga bijvoorbeeld op zoek naar de relatie met kleur die u op dit moment heeft, houd rekening met de ondertoon van de kleur en probeer die zo goed mogelijk te matchen aan de kleur van uw huid.


Uw relatie met kleur

Uw huidige relatie met kleur is van groot belang, aangezien u zich prettig dient te voelen in de kleding die u draagt. Draagt u elke dag kleuren, of vindt u het een stuk veiliger om doordeweeks veel zwart en grijs te dragen? Het kan een goed moment zijn om hier verandering in te brengen, maar doe dat in ieder geval geleidelijk. U zal merken dat het een onprettig gevoel geeft wanneer u ineens veel meer (of veel minder) kleur gaat dragen dan u gewend bent.

Ondertoon van de kleur

Zodra u de relatie met kleur heeft ontdekt kunt u op zoek gaan naar de juiste kleding, bijvoorbeeld op Cecil.nl. Ga op zoek naar een aantal verschillende kleuren en probeer de ondertoon van deze kleur te ontdekken. Het gaat dan bijvoorbeeld om een koele of warme uitstraling. Let hierbij wel op, aangezien er koele roden (karmijn) bestaan en het mogelijk is om een warme kleur groen te kiezen (olijfgroen). Let ook op de verzadiging en de kleurhoogte, aangezien die de totale uitstraling voor een belangrijk deel bepalen.

Kleur van de huid, haren en ogen

Om de juiste kleding op een site als Cecil.nl te selecteren is het vervolgens van belang om rekening te houden met de kleur en pigmentatie van je eigen huid, haren en ogen. Is er sprake van een gele ondertoon, of is de huid vooral rozig van kleur? U zal merken dat de kleding u het mooist staat wanneer u de ondertoon, verzadiging en kleurhoogte van uw kleding met uw huid weet te matchen. Op dat moment zal de kleur u daadwerkelijk mooier maken. Kies bij een donkere huidskleur doorgaans voor meer donkere kleuren en herhaal de hoeveelheid contrast uit uw gezicht ook in uw kleding.

You may also like

Leave a Comment