Home Fashion 3 tips voor het kopen van babykleding!

3 tips voor het kopen van babykleding!

by tessa
Babykleding

Voor jouw new born wil jij natuurlijk de allerbeste kleding scoren. Maar waar moet je nou eigenlijk rekening mee houden bij het kopen van babykleding? Zijn dure kleren beter? Of kan ik beter mijn portemonnee in de gaten houden, als ze er toch met een paar weken weer uitgegroeid zijn? Dat en nog veel meer vragen komen er vaak bij ouders op als ze babykleertjes willen kopen. Daarom heb ik 3 tips voor jou!

Tip 1: Tijd voor cadeautjes 

Misschien had je hier al wel over nagedacht, maar veel kledingstukken voor jouw baby zul je cadeau gaan krijgen. Vrienden en familie vinden het vaak helemaal geweldig om jou en je kindje helemaal te verwennen met de nieuwste kledingtrends. Ideaal natuurlijk. Nu is het belangrijk om goed voor jezelf te sorteren wat je hebt gekregen en in welke maat. Het is natuurlijk zonde als jij met een dagje shoppen allemaal baby pyjama’s koopt in een maat waar je er al zes van gekregen hebt. 

Tip 2: Baby kleding voor Winter en Zomer

Wat je jouw kindje aan doet bij welke temperatuur is soms nog een beetje puzzelen. Want leeftijd heeft hier heel veel invloed op. Een pasgeboren baby kan zichzelf nog niet warmhouder, tenslotte is jouw kindje de warme buik van mama gewend en is het temperatuurverschil met nu erg groot. Zorg er daarom voor dat in de zomer en in de winter jouw baby te voorzien van een mutsje en meerdere laagjes kleding. Door te gaan voor laagjes kan je zelf aanvoelen wanneer je kindje gaat zweten dat het te warm is. Of wanneer de huid koud aanvoelt, je er een laagje bij aantrekt. Na een paar weken kan je dit gaan afbouwen, een mutsje meer bijvoorbeeld, minder dikke sokjes, etc.

Tip 3: Let op sales

Iedereen houd van sales, en juist voor jouw kindje is dat een ideaal moment om alvast vooruit te gaan kopen. In de winter zie je vaak dat de zomerkleertjes in de uitverkoop zijn, en in de zomer de winterkleren. Reken daarom een beetje uit welke maat jouw kindje rond die tijd ongeveer heeft en koop een goede voorraad in. Het slimste is om een maat wat groter te schatten, als het dan te groot is kan je altijd nog oma lief aankijken of ze de kleding wil innemen. Of je kan het bewaren voor volgend jaar natuurlijk, bij sommige kleertjes als t-shirts of een maillot kan je deze ook nog in de winter bij je kindje aan doen. Met een lekker dik vestje er overheen maak je een outfit makkelijk winterproof.

You may also like

Leave a Comment