Home Webshop Het beste shopping moment van het jaar

Het beste shopping moment van het jaar

by tessa
beste shopping moment van het jaar

Het internet is een heel vreemde, mooie en soms zelfs verbluffende plek, en toch zijn we er nog steeds niet door afgeschrikt! Wat het online shoppen betreft, zijn de meeste kant-en-klare producten soms de eerste dingen die we aan ons winkelwagentje toe willen voegen. En dan het liefst zelfs zo goedkoop mogelijk!

Maar met alle mogelijke online shops waar je iets kunt aanschaffen, en die elke dag ook gewoon de gehele dag open zijn, hoe kun je dan weten wanneer je het beste iets aan kunt kopen of wat zonder meer het beste shopping moment van het jaar is. Want lekker online winkelen is gewoon oneindig veel leuker als je fantastische deals scoort, of niet soms?

En terwijl elke retailer uiteraard het hele jaar door op een sterke verkoop hoopt, zijn er aan de andere kant van het webportaal het hele jaar door alsook enkele piek verkoopmomenten in de online winkelstraten waarbij alle shoppers die voor hun schermpje gekluisterd zijn heel graag nog wat meer van de vele online koopjes wensen te profiteren.

Volgens velen (onder zowel de verkopers als koopjesjagers) zijn dit de grootste sales momenten van het jaar om naar de beste deals op zoek te gaan:

Black Friday

Dit is wereldwijd ongetwijfeld de meest bekende en gevestigde (online) shopping dag. Black Friday vindt op de dag na Thanksgiving in de Verenigde Staten plaats, en deze Black Friday verkopen zijn al sinds de jaren 50 van de vorige eeuw behoorlijk populair. Black Friday begon echter pas vanaf ongeveer 2010 meer aan internationale populariteit te winnen. Zo ook in Nederland, waar je natuurlijk ook diverse Black Friday fashion deals terug kunt vinden, en dat hoeft nog niet eens op de dag zelf plaats te vinden!

Cyber Monday

Cyber Monday is de maandag direct na alle Black Friday deals, en begon als een soort PR stunt in 2005, dit als online antwoord op de fysieke Black Friday verkopen. Het is daarbij interessant om op te merken dat de Cyber Monday van 2017 de grootste online shopping dag ooit in de Amerikaanse geschiedenis was, waarbij alle consumenten voor maar liefst 6,59 miljard dollar online uitgaven!

De kerstdagen

Na Black Friday begint de allerdrukste winkel periode van het hele jaar, waarbij volgens sommige gegevens zelfs 30% van alle jaarlijkse detailhandelsverkopen tussen Black Friday en Kerstmis plaatsvindt. 

En als jij dan denkt dat al dit shoppen dan wel min of meer wat stopt zodra de kerstman al zijn geschenken uit heeft gedeeld? Welnu, dan verklappen we gelijk maar even dat dit niet online het geval is! Want één op de vijf volwassenen zal op eerste kerstdag schijnbaar online winkelen en al hun aankopen zijn dan wereldwijd meer dan 1 miljard euro waard.

Volgens onderzoek zijn de twee kooppieken om 10.00 uur ‘s ochtends (na het openen van alle cadeaus) en 18.00 uur (net voordat de kerstavond tv-programmering begint).

Vrijgezellen dag (Singles Day)

Maar wist je dat Singles Day China’s grootste winkeldag van het jaar is, en qua omzet zowel de Amerikaanse Black Friday en Cyber Monday tezamen overtreft. Plus dat Singles Day niet alleen de grootste (online) winkeldag in China is, maar zelfs de grootste winkeldag ter wereld!

De naam Singles Day komt schijnbaar van de datum: 11.11 (vier eentjes) en is in de jaren negentig door universiteitsstudenten gestart, dit als een soort anti-Valentijnsdag waarop enkel alleenstaanden gezamenlijk activiteiten organiseerden.

Valentijnsdag

Voor alle personen die wel een partner hebben, is Valentijnsdag niet alleen de meest romantische dag van het jaar, maar het kan ook voor de online shops één van de meest winstgevende verkoopperioden zijn. De meeste Valentijnscadeaus worden daarbij op 5 en 6 februari besteld, dus je moet voor de juiste koopjes er wel op tijd bij zijn.

Vader- en moederdag

Net zoals Valentijnsdag is Moederdag evenzo een belangrijke online shopping periode om voor een goed cadeau te winkelen. En alle mama’s ter wereld zijn schijnbaar een stuk geliefder dan de papa’s, want vaderdag blijft qua uitgaven achter bij Moederdag. De gemiddelde besteding voor Moederdag blijkt volgens officiële cijfers namelijk tot drie keer hoger dan voor Vaderdag te zijn. Arme papa.

Winkel tot je erbij neervalt

En wat heeft onze door corona beïnvloede samenleving daar nu aan toegevoegd? Nou, alle consumenten in het gehele kikkerland schuilen veelal al maanden op hun eigen woonadres en doen het grootste deel van hun aankopen online, en deze trend zet nog steeds door.

Sterker nog, sinds de heropening van alle fysieke winkels hebben steeds meer consumenten online geshopt dan toen de winkels nog gesloten waren. Shop till you drop zullen we dan maar zeggen, maar dan net zolang totdat jij terwijl je van alle online koopjes achter je scherm geniet in je luie stoel in slaap valt. 

You may also like

Leave a Comment